Kan du hive nogen i retten for at kalde dig et blålys?

Løgnagtig, grov eller injurierende omtale af din person eller din virksomhed kan være provokerende og ødelæggende. Ikke bare for din stolthed og dit omdømme, men også for dit professionelle virke. En stor del af den værdi vi har som mennesker eller virksomheder ligger i vores gode navn og rygte. Med de sociale medier og netaviser med deadline hvert 5. minut breder rygter og urigtig omtale sig hurtigere end nogensinde, og der skal ofte en retssag til for at mane sejlivede rygter til jorden.

Men man skal tænke sig godt om, inden man bruger tid og penge på at rejse en injuriesag. Hos Riemann har vi stor erfaring med injuriesager, og vi er i stand til hurtigt og præcist at analysere om der er grundlag for at vinde sagen, eller om det vil være klogere at svare tilbage med larmende tavshed. Vi har over 20 års erfaring i retssager om injurier og ærekrænkelser, og vi har succesfuldt ført og forligt flere højprofilerede sager i Danmark.

Vi har stor specialiseret erfaring med medieret og presseetik, og yder strategisk rådgivning og konfliktløsningen inden for alle områder herunder ved injurier, bagvaskelse, ærekrænkelser, shitstorms, reputation management, ”retten til at blive glemt”, krænkelse af privatlivets fred, krænkelse af ytringsfriheden mv.

Og nej. Det ville ikke være nogen god ide at hive folk i retten for at kalde dig et blålys.


Hos Riemann bistår vi vores klienter i injuriesager, sager for pressenævnet og i forbudssager rettet mod medier for krænkende eller ulovligt indhold.

Bjarke Vejby

+45 27 85 30 88
bve@riemannlaw.com
LinkedIn

Læs mere